2011. augusztus 30., kedd

Petean, Mircea: Anna-versek - Jelenlegi ára: 2 125 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Anna-versekA könyv listaára: 2500 Ft. Leírás:
A román költő a klasszikus szerelmi ciklus hagyományait folytatja. Anna-verseit a haiku finom képvágásaival, áthallásaival építi föl (maga is ír ebben a japán műfajban): Azt mondta, egy rózsa / árnyékát követte a falon / megkérdeztem milyen volt / mint a tiéd - válaszolta - hangzik a 115 számozott versből álló kötet 2-es számú verse. A szonettet a lehető legtágabban értelmezi, csupán a versépítés elvi alapjait tartja meg (az egész kompozíció hátterében van egyfajta építészeti elgondolás), láthatóan élvezettel alakítja át prózaverssé, modern elégiává vagy akár (mint az idézett 2. versben) mindössze néhány soros epigrammává a nagy reneszánsz elődöktől örökölt formát. De megmarad a kedveshez való viszony jellegzetes alapállásánál őt keresi, kutatja mindenben egész kötete kísérlet a két embert elválasztó űr játékosan filozofáló áthidalására. Miként Ovidiu Pecican utószavában rámutat, Mircea Petean költészetében nem hagyott nyomott a modernség, Poe vagy Baudelaire állhatatlansága. A szerelem petrarcai és még annál is ősibb toposzát viszi tovább: Ádám és Éva alternatívák nélküli vagy a Vőlegény és Szulamit Énekek énekéből ismert archetipikus kapcsolatát. Nem a vonzalom értéke vagy örök érvényűsége, hanem kimondhatósága válik a kétkedő izgatottság tárgyává. A szerelem, az Annához fűződő viszony, az emlékek a megszólításban, a név kimondásában, az elbeszélésben, az olvasásban, a jelekbe írhatóságban artikulálódik: szinte naponta szolmizáltam / különböző arc partitúrákat / () a nevedbe temetett nevem / és a hegy / melyet egy biztos de idegen kéz rajzolt (18) vagy: kettőnk között / most // egy átfordult / lap / mely elhamvad / az est légáramában // Anna / olvass visszafelé (95) - a klasszikus veretű, modern szerelmi líra kedvelőinek melegen ajánlható a Balázs F. Attila fordítói erényeit is dicsérő, elegáns kialakítású kötet. ISBN: 978-80-8087-060-7A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 795 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 2 125 Ft

Az aukció vége: 2011-09-03 19:28
. Petean, Mircea: Anna-versek - Jelenlegi ára: 2 125 Ft