2011. december 16., péntek

MiniLÜK Kirakó 2. - Jelenlegi ára: 480 Ft


2-4. osztályos gyerekek számára kombinációs készséget fejlesztő füzet
A füzet célja az analitikus-szintetikus gondolkodás fejlesztése. A készség kialakulását és gyakorlását kétféle feladattípus segíti:
-Táblázatokat találhatunk, amelyekben két vagy több minta, kép vagy tárgy található. Ezek megfelelő módon történő összeillesztése vezet a helyes megoldáshoz.
-Kész képek, tárgyak vagy jelek összekevert darabjait kell újrailleszteni és párosítani a hozzá illő eredeti formával.
Mindkét feladattípus segíti az analitikus-szintetikus gondolkodást, összehangolja akét agyfélteke működését, és ezáltal fejleszti a gyerekek általános intelligenciáját.
A füzetet a miniLÜK kirakókészlettel használjuk!
----------------------------------------------------------------------
Logika Ügyesség Kitartás
Mi is a LÜK?
40 év pedagógiai tapasztalatára építő egyedülálló, játékos készségfejlesztő rendszer, mely egyesíti magában a játszva tanulás észrevétlen, önfeledt örömét és gyors eredményét.
 A tanuláshoz legfontosabb képességek fejlesztéséhez: megfigyelés, összpontosítás, kitartás, problémamegoldó gondolkodás.
 Egyszerű, következetes, könnyen követhető felépítésével már 3 éves kortól a készségfejlesztés ideális eszköze.
 Különböző témájú feladatfüzetek, derűs ábrák és motiváló gyakorlatok.
 A feladatmegoldások helyességét a gyerekek rendkívül egyszerűen, önmaguk is ellenőrizni tudják a kirakókészlettel.
 Pénztárcakímélő, hiszen egyetlen kirakókészlet elegendő sok-sok füzetnyi feladat játékos megoldásához.
 Segíti a sikerorientált személyiségfejlődést.
Kötetlen játék – tervezett tanulás!
Komplex kompetenciafejlesztés – játékosan
Ha a kisgyermek nem képes elmélyült, tartós figyelemre, akkor kevesebb sikerrel birkózik meg az elé állított követelményekkel. Még akkor is így van ez, ha értelmi képességei egyébként megfelelőek, vagy akár átlagon felüliek.
Tegyünk meg mindent, hogy gyermekeink az elvárásokat, követelményeket sikert hozó kihívásoknak, érdekes kalandoknak éljék meg! Ebben nagy segítség a LÜK!
• Fejleszti a megfigyelőképességet, a kitartást, a logikus, problémamegoldó gondolkodást
• Megkönnyíti az iskolakezdést
• Egyszerű, jól követhető felépítésével a kezdetektől magában hordozza a sikerélményt
• Szöveg nélküli, játékos feladatait a gyermekek egyedül is meg tudják oldani
• Könnyű vele a csoportmunka, az integráció és a differenciálás
• Önellenőrzésre tanít, és azonnali eredményt mutat
A változatos füzetekkel egységet alkotó „ örök” kirakókészlet nemcsak motivál a feladatok megoldására, hanem játékosan és egyben hatékonyan fejleszti az önállóságot, az önellenőrzés, sőt az önértékelés képességét is.
A rendszer két termékcsaládja kapható Magyarországon:
a bambinoLÜK eszközök a 3-6 éves korosztály számára
a miniLÜK eszközök az 5 évesnél idősebb gyermekek számára
 
miniLÜK – a megújuló klasszikus!
5-8 éveseknek
Több, mint 40 év tapasztalatai és sikerei, folyamatos ellenőrzés és újítás – íme, a miniLÜK több generáción átívelő, nemzetközi népszerűségének néhány titka. A sorozat szerzői tapasztalt pedagógusok és kutatók, illusztrátorai gyermekkönyvekre szakosodott képzőművészek. A kötetek egyrészt a kulcskompetenciák, másrészt az első iskolai évek sikereihez nélkülözhetetlen személyiségvonások differenciált fejlesztésének lehetőségeit kínálják. A feladatok változatosak, játékosak és sokfélék. Alkalmasak egyéni és csoportmunkára, a délelőtti tanítás változatosabbá tételére, a számonkérés – pl. tudáspróbák – előkészítésére, és a délutáni foglalkozások színvonalának emelésére egyaránt. A miniLÜK alapkészlet a sorozat minden tagjához használható, tehát elég csupán egyszer megvásárolni – annál is inkább, mivel mind a doboz, mind pedig a benne lévő műanyag lapocskák időtálló, jó minőségű, ellenőrzött alapanyagokból készülnek. (A doboz mérete: összecsukva 26 x 13 x 1cm, egy lapocska mérete: 4 x 4 x 0, 5 cm. ) E készlet egyedülálló tulajdonságai révén a gyerekek teljesen önállóan oldhatják meg a feladatokat, sőt megoldásaikat maguk ellenőrizhetik, szükség esetén javíthatják is.
Egy-egy kötet kb. 30 oldalból áll, oldalpáronként egy-egy feladattal, tehát egyetlen füzet is kb. 15 játékos, képességfejlesztő fejtörőt tartalmaz.
Íme, néhány a miniLÜK sorozat előnyei közül:
• motiváló – nincs kudarc, csak javítandó megoldás; minden gyerek számára garantálja a sikert, miközben a célkompetenciákon kívül még fejleszti a feladattudatot és a kitartást is.
• módszeres – egymásra épülő feladatai komplex fejlesztést tesznek lehetővé.
• rugalmasan felhasználható – tanítási órákon, délutáni (napközis) foglalkozásokon, nyári táborokban egyaránt könnyen és változatosan alkalmazható.
• napra kész – a miniLÜK kötetek a pedagógiai kutatások eredményeinek folyamatos nyomon követésével készülnek.
• praktikus és tartós – kis méret, kiváló minőségű, strapabíró, időtálló alapanyagok és gondos kivitelezés garantálják a kötetek és a készlet könnyű kezelhetőségét, egyszerű és alapos tisztíthatóságát.
Játékos, érdekes feladatok a tanuláshoz legfontosabb képességek fejlesztéséhez: megfigyelés, összpontosítás, kitartás – a sikeres, örömteli iskolaévekért!
Az érdekes, figyelemfelkeltő képek pontos megfigyelése, összehasonlítása és egymáshoz rendelése által igen hatékonyan fejleszthető a problémamegoldó gondolkodás – mégpedig úgy, hogy közben a gyermek sikerélményhez juthat.
A füzetek játékos feladatai a felfedezés és a siker örömével tanítják és tudatosítják többek között az alábbiakat:
- azonosságok és különbségek felfedezése
- rész és egész megfeleltetése
- színek és formák megkülönböztetése
- ellentétek egymáshoz rendelése
- méretek és arányok viszonyítása
- irányok felismerése
A fejtörők mindig játékosak, ugyanakkor épp összetettségük révén jelentős mértékben járulnak hozzá a bal, illetve a jobb agyféltekéhez köthető készségek és képességek összehangolt fejlődéséhez.
A legfiatalabb korosztály számára nagyon fontos, hogy játékosan, örömmel sajátítsák el az idegen nyelv első szavait, mondatait, s hogy az új ismeretek mindig szervesen kapcsolódjanak a már meglévő tudásanyaghoz.
A LÜK-füzetek derűs ábrái és motiváló feladatai örömteli percekkel gazdagítják az angol nyelv tanulását, és segítik a megszerzett ismeretek elmélyítését.
A feladatsorokat kísérő és kiegészítő ötletek alapján a gyakorlatok készségfejlesztő társasjátéknak (két vagy több gyerekkel) is felhasználhatók.
A füzet végén tematikus képes szótár segíti a tanulást.
Egyaránt alkalmas otthoni, egyéni tanulásra, és az iskolai munka elmélyítésére, gyakorlására.
A különböző nehézségű feladatok igen hatékonyak a lassabban haladók integrálására is.
A füzeteket miniLÜK kirakókészlettel használjuk!
A miniLÜK kirakókészlet lehetővé teszi a megoldások önálló ellenőrzését és javítását.
A miniLÜK használata:
A miniLÜK játékkal a hozzá tartozó füzetek színétől függően kétféle játékszabály szerint játszhatunk. Alább közreadjuk a játékszabályokat. Amennyiben szeretné a játék menetét videó formátumban is megtekinteni, akkor kérjük kattintson a jobb oldalon található "PLAY" nyilacskákra!
Zöld színű füzetek:
Nyissuk ki a miniLÜK kirakókészletet. Válasszunk ki a miniLÜK füzetből egy feladatlapot, és tegyük a kinyitott kirakó dobozának átlátszó fedelét a kiválasztott feladatlap alsó felére.
Vegyük kézbe az 1. műanyag lapocskát, és nézzük meg a feladatlap felső részén az 1. számú képet. Az alsó-felső margón lévő képecskék segítségével állapítsuk meg, mi a szabály, és keressük meg az 1. kép párját az alsó lapon.
Ábránkon pl. a felső 1. mezőben egy sárga alakzat látható, melynek zöld párja az alsó 9. mezőben van. Tehát az 1. lapocskát a doboz átlátszó fedelébe a 9. mezőre kell tenni.
Ezt követően, folytatva a 2. lapocskával, ugyanígy játsszunk a megállapított szabály szerint mindaddig, míg mind a tizenkét műanyag lapocska a doboz átlátszó fedelébe kerül (ekkor tehát már a feladatlap alsó felének egyetlen képe sem látható).
Ekkor derül ki, jó megoldásokat választottunk-e vagy sem! Csukjuk be a dobozt – vagyis hajtsuk a kiürült piros felét a megtelt átlátszó fedélre –, aztán fordítsuk vissza, úgy, hogy az átlátszó fedél kerüljön felülre (a doboz hullámos széle lefelé legyen). Ha a műanyag lapocskákból kirajzolódó színes minta hajszálpontosan olyan, mint az, ami a feladatlap jobb sarkában látható, akkor minden megoldásunk hibátlan.
Ha a minták között eltérés van, akkor valahol tévesztettünk: próbáljuk újra megoldani a feladatot! Ugye, minden érthető?
Akkor hát jó mulatást!
Más színű füzetek (piros, narancssárga):
• Nyissuk ki a miniLÜK készlet dobozát. Helyezzünk minden műanyag lapocskát – összesen tehát tizenkettőt – a dobozban neki megfelelő, számozott helyre. Ha ez kész, akkor a doboz alsó és felső részén egyaránt láthatók a számok 1-től 12-ig.
• Vegyük kézbe az 1. számú műanyag lapocskát, válasszunk ki egy feladatlapot, és nézzük meg rajta az 1. feladatot. A feladatok számai piros színűek. Gondoljuk végig, mi lehet a megoldás: a lehetséges megoldások mellett a feladatlapon egy-egy fekete szám található, 1-től 12-ig.
• Ha megvan a megoldás, akkor az 1. számú lapocskát tegyük a doboznak arra mezőjére, amelyen a szerintünk jó megoldás száma látható. (A szám mindig a helyes irányban álljon, mintha leírtuk volna. )
• Így folytassuk tovább a játékot, míg mind a tizenkét kis műanyag lap a megoldás helyére kerül.
• Most csukjuk be a dobozt, fordítsuk a hátoldalára, és nyissuk ki újra. A lapocskák hátoldala mintát ad ki. Ha ez a minta pontosan egyezik azzal, amit a feladatlap felkínál, akkor minden feladat megoldása jó.
• Ha esetleg a lapocskák hátoldalán kialakult minta nem egészen azonos a feladatlapon lévővel, akkor meg kell találnunk a hibás válasz(oka)t. A minta eltérései segítenek abban, hogy megtaláljuk, hol hibáztunk. Fordítsuk vissza a dobozt a kiinduló helyzetbe, gondoljuk végig újból a feladato(ka)t, és helyezzük máshová a rosszul beillesztett egy vagy több műanyag lapot. Ha elkészültünk, ismét fordítsuk a dobozt a hátoldalára, és ellenőrizzük, egyezik-e a lapocskákon látható minta a feladatlapon lévővel.
• Az előbbi lépés mindaddig ismételhető, míg kialakul a helyes minta – vagyis amíg minden megoldás tökéletes.
Tehát a doboz műanyag lapocskáin látható számok mindig az adott feladatlapon lévő feladatok számainak felelnek meg. A dobozon lévő számok pedig mindig az adott feladatlaphoz tartozó lehetséges megoldások számait jelentik.
Kezdődhet a játék!
Átfutási idő 2 mn.
 
Az aukcióim között megtalálhatók MiniLÜK feladatlapok is, illetve MiniLÜK csomagok is, kedvezményesebb áron.



Jelenlegi ára: 480 Ft

Az aukció vége: 2011-12-18 11:00
. MiniLÜK Kirakó 2. - Jelenlegi ára: 480 Ft